رژیم کتوژنیک و هر آنچه باید بدانید

فواید و مزایای رژیم کتوژنیک


رژیم کتوژنیک ؛ رژیم های غذایی عواملی هستند که افراد بسیاری در سرتاسر دنیا برای داشتن اندامی متناسب و همچنین برخورداری از سلامت جسمانی از آن استفاده می کنند.

پیش از افزایش تمایل به انتخاب رژیم ها تنها چند رژیم منحصر به فرد وجود داشت که افراد آن را برای کاهش وزن انتخاب می کردند. اما اکنون با پیشرفت علوم پزشکی و تغذیه رژیم های گوناگونی ابداع شده اند که در پس هر کدام هدف و غایتی ترسیم شده است.

از رژیم های کم کالری گرفته تا رژیم های گیاه خواری همگی یک هدف را دنبال می کنند و آن تناسب اندام و سلامتی است. پیشرفت روز افزون در زمینه تغذیه و رژیم غذایی ناشی از گسترش و پیروی کورکورانه از سبک زندگی ناسالم است، شاید اکنون از خود بپرسید آیا سبک زندگی شما نیز غلط است؟  افزایش تمایل به مصرف غذاهای آماده ونیمه آماده، روی برگردانی از ورزش های روزانه و مداوم  باعث می شود علاوه بر داشتن یک اندام نامتناسب سلامتی جسمانی نیز به خطر افتد.

در حال حاضر رژیم های گوناگونی از طرف مشاورین و متخصصین تغذیه توصیه می شود که بسیاری از ما حتی نام آنها را نیز نشنیده ایم و اگر به ما بگویند که در این رژیم شما باشد چربی بالا مصرف کنید یقینا به درستی و سالم بودن آن رژیم شک خواهیم کرد. بله، رژیم کتوژنیک یعنی مصرف کربوهیدرات کم و چربی بسیار. اگر به شما چنین رژیمی پیشنهاد شده است می توانید با خواندن این مقاله آگاهی خود را از آن افزایش دهید:

رژیم کتوژنیک چییست؟

با وجود پیشرفت های مداوم در دنیای پزشکی، چاقی همچنان با خطر مرگ و میر بزرگسالان تا 2.8 میلیون نفر در سال همچنان به عنوان یک خطر عمده برای سلامتی مردم در جهان شناخته می شود.

اکثر بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عمدتا مربوط به دلیل چاقی است که معمولاً محصول سبک زندگی نادرست و عادات غذایی غلط است. رژیم های مناسب غذایی برای کاهش وزن می توانند تا حدی به کنترل اپیدمی چاقی کمک کنند. یک رژیم غذایی که ثابت شده برای کاهش سریع وزن بسیار موثر است، یک رژیم کتوژنیک بسیار کم کربوهیدرات و پرچرب است.

رژیم کتوژنیک در درجه اول از چربی های بالا، پروتئین های متوسط ​​و کربوهیدرات های بسیار کم تشکیل شده است. عناصر مغذی رژیم غذایی تقریباً به 55٪ تا 60٪ چربی ، 30٪ تا 35٪ پروتئین و 5٪ تا 10٪ کربوهیدرات تقسیم می شوند.

تاریخ و مبدا

“راسل وایلدر” برای اولین بار در سال 1921 از رژیم کتوژنیک برای درمان صرع استفاده کرد. وی همچنین اصطلاح “رژیم کتوژنیک” را ابداع کرد. تقریباً برای یک دهه، رژیم کتوژنیک به عنوان یک رژیم درمانی برای صرع کودکان از جایگاهی در دنیای پزشکی برخوردار بود و تا زمانی که محبوبیت آن با معرفی عوامل ضد صرع متوقف نشد، به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. تجدید حیات رژیم کتوژنیک به عنوان یک فرمول سریع کاهش وزن مفهوم نسبتاً جدیدی است که نشان داده شده است حداقل در کوتاه مدت بسیار موثر است.

فواید رژیم کتوژنیک

فواید رژیم کتوژنیک

کاهش وزن

کاهش وزن احتمالاً متداول ترین مزیت سلامتی رژیم کتوژنیک است و نباید از آن چشم پوشی کرد. با استفاده از کتو، کاهش وزن به یک دلیل ساده واقعی و موثر است: این رژیم به افراد کمک می کند ا

یک رژیم غذایی با با کربوهیدرات را به رژیم چربی و چربی سوزی تبدیل کنند. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات باعث نفخ، افزایش وزن و سلامتی ضعیف می شود و بدن برای تأمین انرژی به کربوهیدرات ها متکی است. رژیم پرچرب، پروتئین متوسط ​​و بسیار کم کربوهیدرات اشتهای را کاهش می دهد و به شما اجازه می دهد تا سیر شوید و چربی بدن و غذاهای خود را بسوزانید.

چه اندام متناسب داشته باشید، چه کمی از فرم و چاق باشید، یک رژیم کتوژنیک می تواند چیزی بیش از یک کمک برای رسیدن تناسب اندام یا کاهش وزن از طریق رژیم غذایی باشد. چراکه می تواند عوامل خطرزای بیماری ها و اختلالات مرتبط با چاقی، از جمله دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان ها را کاهش دهد.

با یک رژیم کتو، باید غذاهای سیر کننده و پر از چربی را مصرف کنید، که فرآیند سوخت و ساز چربی سوزی به نام کتوز را تحریک کند. هنگامی که بدن سازگار شد، این امر منجر به افزایش انرژی و توانایی برای انجام فعالیت های بدنی می شود.

کاهش التهاب

التهاب پاسخ ایمنی طبیعی بدن برای کمک به بهبود و مبارزه با عفونت است. اما التهاب زیاد و مداوم می تواند علائم ناخوشایندی مانند درد، سفتی مفصل، تورم ، خستگی و نتایج حاد فیزیولوژیکی ایجاد کند.

هنگامی که رژیم کتو دارید و به طور منظم در حالت کتوز قرار دارید، بدن شما کتون تولید می کند، به ویژه BHB (ß-هیدروکسی بوتیرات)، که یک ماده شیمیایی ضد التهاب قوی است. BHB به مهار مسیرهای التهابی (NF-kB و COX-2) کمک می کند و همچنین مسیر AMPK (پروتئین کیناز فعال شده توسط AMP) را که در مهار مسیرهای التهابی NF-kB کمک می کند، فعال می کند..

برخی از غذاهای معروف ضد التهاب در رژیم کتوژنیک عبارت اند از:

  • تخم مرغ
  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • آووکادوها
  • ماهی چرب
  • اسفناج
  • گل کلم
  • کلم بروکلی
  • بلوبری
  • آب قلم، آبگوشت استخوان
  • سیر
  • آجیل
  • غذاهای ناشی از التهاب
  • غذاهای فراوری شده
  • شکر تصفیه شده
  • دانه ها
  • میوه ها
  • سبزیجات نشاسته ای
  • امگا 6
  • روغنهای فرآوری شده (کلزا ، ذرت ، گلرنگ)
  • جوش شیرین

رژیم کتوژنیک

کاهش اشتها

پ هنگامی که بدن شما در رژیم غذایی قرار گرفت، با کارایی بیشتری کار می کند، چربی های موجود در غذای شما و بدن شما را می سوزاند .بدون مصرف قند، ولع مصرف غذا از بین می رود و شما احساس رضایت می کنید.

همانطور که در بالا ذکر کردیم، رژیم کتوژنیک رژیمی است که دارای کربوهیدرات بسیار کم، پروتئین متوسط ​​کم و چربی زیادی است. هر روز با یک رژیم غذایی کتو، از غذاهای مغذی (کلان) با کالری چربی، پروتئین و کربوهیدرات استفاده می کنید. اما تمام این مواد در کالری یکسان نیستند. هر کدام مقدار مشخصی انرژی یا کالری دارند:

  • کربوهیدرات ها در هر گرم 4 کالری دارند
  • پروتئین در هر گرم 4 کالری دارد
  • چربی در هر گرم 9 کالری دارد

واضح است که چربی ها سیرکننده تر هستند (احساس رضایت بیشتری به شما می دهند) زیرا انرژی شما در هر گرم همان پروتئین و کربوهیدرات ها را با هم تأمین می کند!

این تنها دلیل کاهش اشتهای شما در رژیم کتو نیست. همانطور که قبلاً اشاره کردیم ، به محض اینکه رژیم کتوژنیک را شروع می کنید ، به طور کلی افت و بالا رفتن سطح قند خون را تجربه نمی کنید  و متعاقب آن گرسنگی که در یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات وجو دارد را تجربه نمی کنید. هورمون ها، در این مورد انسولین، کوله سیستوکینین، گرلین و لپتین، در کمبود گرسنگی نقش مهمی دارند، زیرا بر احساس سیر شدن تأثیر می گذارند.

تحقیقات نشان داده است که کتوز گرلین (یک محرک قوی اشتها) را سرکوب می کند. در حقیقت، در مطالعه ای که در آن شرکت کنندگان به مدت هشت و هفته تحت رژیم کتوژنیک قرار گرفتند و سپس مجدداً به یک رژیم غذایی استاندارد وارد شدند، شرکت کنندگان در کتوز کاهش غلظت در گردش چندین هورمون و مواد مغذی را که بر اشتها تأثیر می گذارد، را نشان داده اند.

کاهش کلسترول

وقتی مردم به رژیم های غذایی پرچرب فکر می کنند، تقریباً بلافاصله به سطح کلسترول بالا نیز فکر می کنند. این یک پاسخ منطقی است. چراکه سال ها به ما گفته شده است که رژیم کم چربی برای قلب مفید است و رژیم غذایی پرچرب چنین نیست. با این حال تحقیقات نشان می دهد که نباید ترس از مصرف چربی وجود داشته باشد، بلکه کربوهیدرات های فرآوری شده و رژیم های غذایی حاوی مقدار زیادی قند مقصر واقعی مشکلات قلبی عروقی و چاقی در میان آمریکایی های امروزی بوده است.

در یک برنامه غذایی کتوژنیک، بسیاری از افراد کاهش کلسترول ، کاهش تری گلیسیرید و افزایش HDL را تجربه می کنند. اگرچه برخی از افراد ممکن است در یک رژیم کتوژنیک افزایش کلسترول را ببینند، اما این کاهش سریع وزن، چه وزن آب چه چربی بدن، می تواند منجر به افزایش موقتی و کوتاه مدت کلسترول LDL شود. در نتیجه ، اغلب توصیه می شود شش ماه پس از شروع رژیم کتوژنیک صبر کنید تا پانل های چربی خود را آزمایش کنند یا صبر کنید تا کاهش را تجربه کنند.

دیابت و رژیم کتوژنیککنترل دیابت و کنترل قند خون

از آنجا که شما با رژیم کتو قند و اکثر کربوهیدرات ها را از بین می برید، درک اینکه چرا برای کنترل قند خون عالی است دشوار نیست.

هرچه قند و کربوهیدرات کمتری مصرف کنید، قند موجود در جریان خون شما کمتر می شود. به همین دلیل است که پس از شروع رژیم کتو ، اکثر افراد تقریباً بلافاصله متوجه کاهش قند خون خود می شوند.

در حقیقت ، تأثیرات آنی و بسیار سریع است. توصیه می شود بیماران دیابتی که رژیم کتوژنیک را شروع می کنند با پزشکان و متخصصین در این حوزه مشورت کنند تا بتوانند در صورت لزوم داروی خود را تنظیم کنند در حالی که سطح گلوکز پایین و تثبیت می شود.

هنگامی که غذاهای پر قند خون با کربوهیدرات مصرف می کنید، بلافاصله پس از خوردن غذا قند خون افزایش می یابد و بدنبال آن افت قند خون رخ می دهد.

در رژیم کتوژنیک، میزان قند و کربوهیدرات را کاهش می دهید، بنابراین به طور طبیعی از افزایش و افت شدید قند خون جلوگیری می کنید. هنگامی که از غذاهای کم قند خون استفاده می کنید، هنوز یک افزایش طبیعی در قند خون وجود دارد، اما تغییرات سطح بالا و پایین گلوکز در رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا را تجربه نخواهید کرد.

به علاوه، همانطور که اشاره کردیم، با کاهش کربوهیدرات ها، بدن را از ذخایر گلوکز محروم می کنید، بنابراین بدن شما شروع به استفاده از چربی ها برای سوخت در مقابل کربوهیدرات ها و گلوکز می کند. این باعث می شود سطح انسولین شما پایین بیاید، زیرا بدن شما دیگر وظیفه کنترل مقدار زیادی قند را ندارد.

حتی افرادی که مقاومت به انسولین دارند از رژیم کتوژنیک بهره مند می شوند. با مقاومت به انسولین، بدن شما آنطور که باید به انسولین پاسخ نمی دهد.

این اغلب به سطح گلوکز خون بالاتر تبدیل می شود و با گذشت زمان می تواند منجر به دیابت شود و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. مطالعات پیرامون شرکت کنندگان مبتلا به دیابت که رژیم کتوژنیک را اجرا کرده اند نشان می دهد که شرکت کنندگان شاهد کاهش چشمگیر داروهای کاهش دهنده قند و سطح گلوکز ناشتا بوده اند.

درمان سرطان

وقتی از كتو به عنوان یك درمان سرطان یاد می شود، بیشتر افراد به اثر واربورگ اشاره می كنند، که در نتیجه آن سلول های سرطانی ترجیح می دهند از گلیکولیز بی هوازی (بدون اکسیژن) برای تولید انرژی استفاده كنند. به این معنی که سلول های سرطانی نیاز بسیار بیشتری به گلوکز برای انرژی دارند.

میتوان ادعا کرد که این امر اساس اسکن PET است که در آن گلوکز به بدن تزریق می شود تا به تشخیص سرطان کمک کند. از آنجا که سلول های سرطانی با سرعت بیشتری نسبت به سلول های طبیعی گلوکز را می گیرد، در این آزمایش با مشاهده گلوکز تزریق شده فعالیت و محل سرطان را در بدن ردیابی می شود.

اما جالب ترین قسمت اینجاست: برخی از سرطان ها توانایی متابولیسم بدون قند ها را ندارند. این بدان معنی است که اگر چنین سرطانی به انرژی برای دسترسی به شکر دسترسی نداشته باشد، نمی تواند رشد کند.

بنابراین، یک رژیم کتوژنیک اساساً سلول های سرطانی را “گرسنه” می کند. متأسفانه، همه سرطان ها به یک شکل پاسخ نمی دهند و اثر واربورگ به طور جهانی در همه سرطان ها دیده نمی شود.

هنوز هم  تحقیقات امیدوار کننده ای در مورد نقش رژیم کتوژنیک به عنوان یک مداخله مکمل و موثر در درمان سرطان وجود دارد. در یک مطالعه در مورد نوروبلاستوما، سرطانی که معمولاً کودکان را مبتلا می کند، رژیم کتوژنیک رشد تومور و بقای طولانی مدت افراد مورد مطالعه را به طور قابل توجهی کاهش داد.

ما شاهد تعداد فزاینده ای از مطالعات بالینی هستیم که رژیم کتوژنیک را به عنوان یک درمان کمکی در درمان سرطان ارزیابی می کنند، چه به تنهایی و چه در ترکیب با درمان کلاسیک. علاوه بر نوروبلاستوما، قوی ترین دلیل اثبات سرکوب تومور در رژیم کتوژنیک در مورد گلیوبلاستوما (تومور مغزی)، پروستات، روده بزرگ، لوزالمعده و سرطان ریه گزارش شده است.

میگرن و رژیم کتوژنیکدرمان میگرن

میگرن، یک نوع سردرد مکرر است که می تواند درد شدیدی ایجاد کند. بنابراین به طور طبیعی، کسانی که مبتلا به میگرن هستند، مایل هستند بیشتر راه حل ها را برای خلاص شدن از شر آن استفاده کنند. گرچه میگرن دلیل اصلی برای شروع رژیم کتوژنیک نبوده است، اما بسیاری از مبتلایان به میگرن که رژیم کتو دارند، کاهش قابل توجهی در میگرن را گزارش کرده اند.

تعداد انگشت شماری از مطالعات انجام شده است که رابطه بین رژیم کتوژنیک و میگرن را بررسی کرده است. در یک مطالعه، شرکت کنندگان در گروه رژیم کتوژنیک کاهش دفعات سردرد و مصرف دارو را گزارش کردند. در نتیجه این فرضیه مطرح شد که موفقیت ممکن است با افزایش کتو در متابولیسم میتوکندری مغز و اثرات مهاری بر التهاب عصبی و افسردگی گسترش قشر مغز تعدیل شود.

درمان آکنه

در حالی که ژنتیک نقش زیادی در آکنه دارد، گفته شده است که رژیم کتوژنیک می تواند به بهبود درخشندگی پوست کمک کند. تحقیقات خاصی در مورد رژیم کتوژنیک و بروز آکنه هنوز منتشر نشده است، اما مطالعاتی انجام شده است که رژیم کتوژنیک را در رابطه با تعادل هورمونی، به ویژه PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک) بررسی کرده اند. زنان مبتلا به PCOS اغلب با مقاومت به انسولین، عدم تعادل هورمون ها، خستگی، رشد موهای زائد، ناباروری و آکنه روبرو می شوند. مطالعات فعلی رژیم کتوژنیک و رژیم های کم کربوهیدرات در زنان مبتلا به PCOS بررسی کرده اند و دریافتند که آن ها قادر به کاهش سطح انسولین و کاهش توده بدن هستند.

با مطالعات محققانی که مزایای رژیم غذایی کم گلیسمی بر روی آکنه را بررسی کردند، نشان داده اند که با کاهش سطح انسولین، به نظر می رسد شکل ظاهری آکنه کاهش می یابد. علاوه بر این، همانطور که در بالا اشاره کردیم، ثابت شده است که کتو در کاهش التهاب کمک می کند، که در نتیجه به نوبه خود به کاهش التهاب مرتبط با آکنه (جوش های قرمز و متورم) نیز کمک می کند.

کاهش فشار خون

فردی که فشار خون بالا داشته باشد، از کنترل مثبت فشار خون که ناشی از رژیم کتو است، استفاده خواهد کرد.در مطالعات بیماران چاق، افرادی که رژیم کتوژنیک داشتند کاهش شدید فشار خون خود را نسبت به رژیم های کم چرب تجربه کردند.

به طور همزمان، همین افراد پیرو رژیم کتو دارای نتایج قابل مقایسه ای در کاهش وزن و کاهش تری گلیسیرید بودند. علاوه بر این، فشار خون سیستولیک در گروه کتوژنیک کاهش یافته است (که برای کاهش فشار خون بالا مفید است).

انواع رژیم کتوژنیک 

رژیم استاندارد کتوژنیک (SKD)

این رژیم رایج ترین نوع رژیم کتوژنیک است و قانون آن ساده است: شما در هر زمان حداقل مقدار کربوهیدرات را می خورید. این نوع رژیم کتوژنیک مشابه مرحله القایی رژیم اتکینز است که این نیاز به 20 تا 50 گرم کربوهیدرات خالص در روز دارد در حالی که القای اتکینز به کمتر از 20 گرم کربوهیدرات خالص در روز محدود می شود. البته که مقدار دقیق آن به نیازهای فردی بستگی دارد. SKD بهترین رژیم برای اکثریت قریب به اتفاق مردم است.

رژیم کتوژنیک آرژانتین (TKD) – رویکرد سنتی

نوع دیگر رژیم کتوژنیک TKD است. طبق این روش، شما کربوهیدرات ها را درست قبل از (30-60 دقیقه) ورزش می خورید. توصیه می شود برای جلوگیری از ناراحتی معده، کربوهیدرات های قابل هضم با شاخص گلیسمی بالا را انتخاب کنید.

از غذاهای سرشار از فروکتوز خودداری کنید و به دنبال غذاهای حاوی گلوکز باشید. فروکتوز باعث پر کردن گلیکوژن کبد می شود که در واقع می خواهید در رژیم کتو از آن اجتناب کنید.

این بدان معنی است که کربوهیدرات های مصرف شده قبل از ورزش به طور موثر مورد استفاده قرار می گیرند و بدون اینکه کتوز را برای مدت طولانی مختل کنند کاملاً می سوزند.

به طور معمول 30 تا 60 دقیقه قبل از ورزش 25-50 گرم کربوهیدرات خالص (یا کمتر) می خورید. وعده های غذایی بعد از ورزش باید دارای پروتئین زیاد و چربی کمی باشند. چربی به طور کلی برای شما مفید است، با این حال، اگر آن را بعد از ورزش بخورید، ممکن است جذب مواد مغذی را به تعویق بیندازد و باعث ریکاوری عضلات شود.

رژیم کتوژنیک چرخشی (CKD)

TKD و CKD برای اکثر افراد مناسب نیستند. این به اولویت و نوع ورزش شما بستگی دارد. طبق CKD، شما روزهای رژیم کتوژنیک را با روزهای پر کربوهیدرات که به عنوان “بارگذاری کربوهیدرات” نیز شناخته می شود متناوب می کنید.

به طور معمول، تجمع کربوهیدرات به مدت 24-48 ساعت طول می کشد. CKD معمولاً در فاز اول حدود 50 گرم کربوهیدرات در روز و در مرحله بارگیری کربوهیدرات به حدود 450-600 گرم کربوهیدرات نیاز دارد. بدنسازان و سایر ورزشکاران از این رژیم برای به حداکثر رساندن کاهش چربی و در عین حال ایجاد توده بدون چربی استفاده می کنند. بنابراین ، برای اکثر افراد توصیه نمی شود.

طبق “رژیم کتوژنیک” توسط لایل مک دونالد، یک تصور غلط رایج وجود دارد، به خصوص در میان بدنسازان، که کتوز نشانگر تجزیه پروتئین است؛ در حالی که در واقع عکس این مسئله وجود دارد: بدن حداقل بافت ماهیچه ای را تطبیق داده و از دست می دهد.

رژیم کتوژنیک محدود برای استفاده های درمانی

بر اساس مطالعات، کتوز ممکن است یک درمان مفید برای مدیریت انواع خاصی از سرطان باشد. هنگامی که مصرف کربوهیدرات زیر 20-50 گرم را محدود کنید، ذخیره گلیکوژن تمام می شود و بدن کتون تولید می کند.

سلول های سالم می توانند از کتون برای انرژی استفاده کنند، اما برخی از انواع سلول های سرطانی نمی توانند از کتون استفاده کنند. در حالی که گلوکز “غذای” اصلی برخی سلول های سرطانی است، مطالعه ای که از سال 2010 در مجله تحقیقات سرطان منتشر شد، نشان می دهد که سلول های تومور پانکراس از فروکتوز به طور خاص برای تقسیم و تکثیر استفاده می کنند. هنگامی که رژیم کتوژنیک با محدودیت کالری ترکیب شود، بدن به طور موثر برای سلول های سرطانی غیر قابل مهار خواهد بود.

عوارض رژیم کتوژنیکعوارض جانبی

اثرات کوتاه مدت (تا 2 سال) رژیم کتوژنیک به خوبی گزارش و ثابت شده است. شایع ترین و جزئی ترین عوارض جانبی کوتاه مدت رژیم کتوژنیک شامل مجموعه ای از علائم مانند حالت تهوع، استفراغ، سردرد، خستگی، سرگیجه، بی خوابی، مشکل در تحمل ورزش و یبوست است که گاهی اوقات به عنوان آنفولانزای کتو شناخته می شود.

این علائم طی چند روز تا چند هفته برطرف می شوند. اطمینان از مصرف کافی مایعات و الکترولیت ها می تواند به مقابله با برخی از این علائم کمک کند. عوارض جانبی طولانی مدت شامل استئاتوز کبدی، هیپوپروتئینمی، سنگ کلیه و کمبود ویتامین و مواد معدنی است.

هشدارها و موارد منع مصرف

در صورت عدم تنظیم مناسب داروها قبل از شروع این رژیم، افرادی که از دیابت رنج می برند و از انسولین یا عوامل قند خون خوراکی استفاده می کنند دچار افت قند خون شدید می شوند.

رژیم کتوژنیک در بیماران مبتلا به پانکراتیت، نارسایی کبدی، اختلالات متابولیسم چربی، کمبود اولیه کارنیتین، کمبود کارنیتین پالمیتوئیل ترانسفراز، کمبود ترانسلوکاز کارنیتین، پورفیریا یا پیروات کیناز منع مصرف دارد.

افرادی که رژیم کتوژنیک دارند به ندرت می توانند تست مثبت الکل برای تنفس مثبت انجام دهند. به علت کتونمی، استون موجود در بدن گاهی اوقات توسط الکل دهیدروژناز کبدی به ایزوپروپانول کاهش می یابد که می تواند نتیجه آزمایش تنفس الکل مثبت را ایجاد کند.

این باور رایج که رژیم های پرچرب باعث چاقی و چندین بیماری دیگر مانند بیماری عروق کرونر قلب، دیابت و سرطان می شود، در مطالعات اپیدمیولوژیک اخیر مشاهده نشده است.

مطالعات انجام شده بر روی حیواناتی که از رژیم های غذایی پرچرب تغذیه می شدند، رابطه علتی خاصی بین چربی رژیم غذایی و چاقی نشان نداده است. برعکس، رژیم های غذایی بسیار کم کربوهیدرات و پرچرب مانند رژیم کتوژنیک برای کاهش وزن مفید هستند.

برای دریافت رژیم به کجا مراجعه کنیم؟

به خاطر داشته باشید که دریافت رژیم بدون آنالیز بدن اقدامی غیر علمی است، چراکه بدون شناخت بدن و متابولیسم آن نمی توان رژیم مناسبی را انتخاب کرد. بنابراین مراکزی که قبل از ارائه رژیم آنالیز بدن انجام می دهند قابل اعتماد تر هستند.

مرکز فیت بادی با داشتن تجهیزات لازم برای آنالیز دقیق بدن این امکان را فراهم کرده تا با شناخت و آگاهی بیشتری رژیم منحصر به فرد خود را دریافت کنید. در این مرکز مشاورین تغذیه با بررسی توده بدنی و اطلاعاتی که از طریق آنالیز بدن بدست می آید بهترین رژیم غذایی را برای شما تدوین خواهند کرد.

منبع: keto-mojo.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *